Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ;

Περίεργη είναι η στάση της Τρόικας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ενώ 2.500.000 Έλληνες είναι όμηροι απέναντι στο ελληνικό κράτος και δεν έχουν τη δυνατότητα να
δώσουν χρήματα, η ελληνική κυβέρνηση λόγω της αρνητικής στάσης της Τρόικας δεν μπορεί να προχωρήσει σε ρύθμιση 60 δόσεων.
Λέει ότι θέλει αλλά δε μπορεί!!!
Η Τρόικα είναι αυτή που αντιτίθεται  στην απόφαση για να γίνει ρύθμιση.  Όμως η Τρόικα είναι η ίδια που έχει επισημάνει ότι με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί υπάρχει ένα έλλειμμα, ενός δισεκατομμυρίου.  Και όμως αν γινόταν η ρύθμιση των 60 δόσεων, όχι μόνο δεν θα υπήρχε αυτό το έλλειμμα του ενός δις, αλλά από την άλλη πλευρά θα είχε υπερκαλυφθεί.
Γιατί λοιπόν η Τρόικα δε βοηθάει στην κάλυψη του ελλείμματος;
Γιατί πιέζει την Κυβέρνηση για νέα μέτρα από τη στιγμή που ξέρει ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανταποκριθεί;
Ήδη οικονομικοί παρατηρητές, εκφράζουν έντονη ανησυχία, τη στιγμή που έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου  στο    κούρεμα   των   καταθέσεων! Αναρωτιούνται   μήπως   η επόμενη τρανταχτή κίνηση της Τρόικας θα είναι να μη ζητήσει νέα μέτρα, αλλά να απαιτήσει κούρεμα σε καταθέσεις Ελλήνων πολιτών;
Ο χρόνος θα δείξει αν θα επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες των οικονομικών παρατηρητών.  Λέτε το κούρεμα των καταθέσεων να γίνει  και στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου