Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ GAZPROM;


Χθες τη νύχτα δεν έκλεισε καθόλου η δορυφορική γραμμή υψηλής ασφάλειας μεταξύ της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κύπρο και του Κρεμλίνου από την μία (ένας συγκεκριμένος από την αντιπροσωπεία μιλάει απ'ευθείας με τον Β.Πούτιν) αλλά και με τα κεντρικά γραφεία της

εταιρεία και τον Α.Μίλερ τον ηγέτη του κολοσσού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την Κύπρο η αντιπροσωπεία βρίσκεται στη μεγαλόνησο επί διημέρου τουλάχιστον και ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου  που δεν προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής συντονίζει και τις διαβουλεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση και τη ρωσική Προεδρία. Αυτό, που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι ότι οι διαβουλεύσεις αυτές μπορεί να έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι και σήμερα το βράδυ, συμφωνία η οποία θα ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα έτσι όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την απόφαση του Eurogroup. 
Πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών είχε μακρά συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογό του, αλλά η ουσία είναι ότι παρά την άρνηση της κυπριακ΄ς κυβέρνησης να αποδεθχεί χθες το ρωσικό σχέδιο οι Ρώσοι επιμένουν και αυτή η επιμονή στην χειρότερη περίπτωση θα βοηθήσει την Κύπρο να διαπραγματευθεί κάτι καλύτερο τις επόμενες ώρες, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μιλάνε για έκτακτο Eurogroup σήμερα το απόγευμα.
Tελευταίες     πληροφορίες  σύμφωνα    με   το    defencenet.gr  αναφέρουν   ότι η ρωσική εταιρεία αναλάμβανε την αγορά μίας ή και δύο κυπριακών τραπεζών, προκειμένου να μην υπάρξει δανειοδότηση από την τρόικα και Μνημόνιο για την Κύπρο.
Αντ'αυτού η Κύπρος θα παραχωρήσει αριθμό βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ και θα αναθέσει στην Gazprom την κατασκευή του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί, ένα ρωσικό αίτημα στο οποίο η Gazprom επιμένει εδώ και 1,5 χρόνο.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απάντησε να ... ισοσκελιστεί το δάνειο που έχει δώσει η Ρωσία στην Κύπρο με μετοχές των ... κατεστραμμένων τραπεζών, χωρίς να πάψει η δήμευση του ποσοστού των καταθέσεων και βέβαια αυτό απορρίφθηκε από την Gazpom η οποία όμως επιμένει στην αρχική πρόταση.
πηγή    defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου